Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Barry Voorhorst: 'De prijs van Ondernemer van het Jaar helpt echt'

Algemeen

HILVERSUM - Dat Barry Voorhorst de nieuwe Ondernemer van het Jaar is, kan hem niet ontgaan zijn. Felicitaties komen van links naar rechts binnen sinds het winnen van de Rabobank Business Award vorige week dinsdag. "Het leukste vind ik dat de klanten zo trots zijn op de prijs", meldt de eigenaar van Kookwinkel Oldenhof.

Als een lopend vuurtje heeft het nieuws zich over Hilversum en ver daarbuiten verspreid. Leveranciers uit binnen- en buitenland mailen hem en klanten spreken hem aan in de winkel aan de 's-Gravelandsweg 8. "We hebben hele positieve reacties gehad", aldus Voorhorst. "Het is mooi om te zien dat veel mensen betrokken zijn bij Oldenhof." Meteen laat hij weten dat de winkel deze award gaat vieren met onder meer aanbiedingen. "Hilversum gaat merken dat we gewonnen hebben", zegt de ondernemer lachend.

Stormvloed
Dat de jaarlijkse prijs van Bedrijvenvereniging Hilversum en Rabobank Hilversum, Vecht & Plassen een positieve uitwerking heeft op een onderneming merkt Voorhorst nu al. De enorme stormvloed aan felicitaties is daar een bewijs van. Ook de aandacht die het winnen genereert, is goed voor de uitstraling en de naam van het bedrijf. "Het helpt echt", is de korte conclusie. Dat heeft Voorhorst inmiddels ook van zijn voorganger Edwin Spitsbaard vernomen. De horecaman won deze prijs in 2015.

Kiosk
Dat Oldenhof de prijs in de wacht heeft gesleept, komt vermoedelijk door de vele investeringen die vorig jaar zijn gedaan. De winkel is vergroot met wat Voorhorst de 'mescave' noemt en waar De Lindenhof uit Baambrugge biologische producten verkoopt. De kookwinkel beschikt nu over zo'n 3000 vierkante meter. Daarnaast is de kiosk op het Keiplein sinds zaterdag 25 juli 2015 onderdeel van de zaak. In het monumentale pand serveert Oldenhof authentieke en ambachtelijke gerechten. Hiermee wil de kookwinkel een impuls geven aan de Hilversumse eetcultuur.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant