Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Zilveren Camera zorgt voor mediastadsfeer

Algemeen

HILVERSUM - Het is niet te missen dat de Zilveren Cameratentoonstelling is neergestreken in Hilversum. Grote bordbusters zijn te vinden in en rond het centrum. Museum Hilversum en de ondernemers van de Havenstraat en de Vaartweg hebben de handen ineengeslagen om de aandacht te vestigen op de nieuwe expositie. "Hierdoor krijgen we echt een mediastadsfeer. Dat is precies wat we willen", aldus Veronique Jansen van Museum Hilversum.

Op de kop van de Havenstraat, boven bij de Oude Haven, staan vier zogeheten bordbusters. Grote foto's staan ook bij Bever Sport voor de deur en verschillende ondernemers hebben posters hangen van winnende gevoelige platen. Bezoekers krijgen hierdoor alvast een voorproefje van de tentoonstelling. Al eerder heeft het museum contacten gelegd met ondernemers in de buurt van de Kerkbrink. Daar is nu op ingesprongen.

Bordbusters
De ondernemersverenigingen van omringende straten hebben nu een buitenexpositie gerealiseerd met 32 foto's op zestien bordbusters. Dit is mede tot stand gekomen met steun van Stadsfonds Hilversum. "De Zilveren Camera is een heel mooi ding voor Hilversum en het museum in het bijzonder. De buitenexpositie draagt bij aan het meer bewust zijn van de tentoonstelling. De Zilveren Camera is toch een beetje van ons allemaal en daar mogen we best een beetje trots op zijn", stelt Jansen.

Creativiteit
Om zelf een goed beeld te krijgen van de tentoonstelling in het museum aan de Kerkbrink zijn de ondernemers maandag rondgeleid. Op die manier hebben zij een beter beeld gekregen van wat de Zilveren Camera inhoudt. Volgens Jansen is de tour enthousiast ontvangen en heeft het bij menig ondernemer geleid tot creativiteit in de etalages.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant