Afbeelding

Eigenaar loslopende honden en slachtoffer bijtincident werken samen aan een oplossing

Politie

HILVERSUM - Marjan Riemer, slachtoffer van het bijtincident bij de dagcamping op de Larenseweg van vorige week dinsdag, is in contact gebracht met de eigenaar van de loslopende honden. De twee proberen onderling tot een oplossing te komen.

Dat maakt de politie Hilversum vandaag wereldkundig op de eigen Facebookpagina. Surveillerende agenten zagen zondag een man lopen die aan het signalement van de hondenbezitter voldeed. Ze spraken hem aan en het bleek dat zij het bij het rechte eind hadden.

Nieuwsgierig
Vorige week ging het helemaal fout op de hei tussen Hilversum en Laren toen de 65-jarige Hilversumse haar hond Strela uitliet. Haar hond liep nieuwsgierig af op een van de loslopende honden van de man. Riemer gaf aan dat het misliep en zij haar viervoeter wilde beschermen. Dat lukte ook, maar dat ging wel ten koste van zichzelf. Zij liep daarbij flinke bijtwonden op in hand en been en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Weglopen
De eigenaar van de twee honden wist de beesten van Riemer af te trekken. Volgens de Hilversumse vroeg hij hoe het met haar ging. "Maar wij waren zo geschrokken en alleen maar bezig met Strela. Vervolgens liep hij weg", zei Riemer vorige week tegen RTV NH. Nu is de man terecht en proberen zij de zaak in gezamenlijkheid op te lossen.

Uit de krant