Afbeelding

Vader slachtoffer ongeluk Franse Kampweg: 'Doe die telefoon weg'

Algemeen

HILVERSUM - Een half jaar na het zware ongeval op de Franse Kampweg, waardoor de Kortenhoefse jongen Tommy-Boy Kulkens om het leven kwam, doet vader Michael een oproep. Zijn boodschap: "Gebruik je telefoon nou alsjeblieft niet in het verkeer", zo zegt Kulkens tegen RTV NH.

De jonge Tommy-Boy overleed nadat een auto hem aanreed. De jongen zat op de fiets met zijn telefoon te spelen en stak zonder op te letten plots de weg over. Er werd vlak na het ongeluk nog gevochten voor het leven van de Kortenhoefse jongen, maar het bleek tevergeefs. 

Deze week plaatste vader Michael een oproep op Facebook. "Waarom rijden er nog zo veel fietsers al slingerend over de weg, kijken ze niet uit en horen ze je niet omdat ze niet even zonder mobiel kunnen op de fiets?", vraagt hij zich af. "Voor Tommy-Boy is het te laat, achteraf praten."

Kulkens merkt dat veel kinderen en hun ouders nog met hun telefoon bezig zijn in het verkeer. "Deze week nog ging het bijna mis in Hilversum", vertelt hij. "Twee jongens kwamen van de verkeerde kant aangefietst, druk bezig op hun telefoon. Ik had ze bijna op mijn motorkap. Als we er met dit soort berichten voor kunnen zorgen dat er minder 'achterafs' zijn ben ik al heel blij en ik weet zeker dat Tommy supertrots is als kinderen hiernaar luisteren", besluit Michael.

Bekijk het interview met Michael Kulkens bij RTV NH. 

Uit de krant