Afbeelding

Museum Hilversum geschikt als wijkcentrum?

Algemeen

HILVERSUM – Niet alleen de gemeente heeft de wens om het centrum gezelliger te maken, deze wens leeft ook bij bewoners van de binnenstad, waaronder Gregory Dunker. De Hilversummer mist een wijkcentrum in het hart van de gemeente. Een plek waar de inwoners van het centrum elkaar kunnen ontmoeten, leren kennen en activiteiten kunnen verzorgen. Daar heeft hij geschikte locatie voor gevonden: Museum Hilversum.

Vanaf het moment dat Dunker binnen Hilversum verhuisde, kwam hij erachter dat er in het centrum geen wijkcentrum was. "Er is helemaal niks", zegt hij. "Mijn buren ken ik wel, maar vraag mij niet naar de mensen die wonen op de Oude of Nieuwe Doelen. Het lijkt mij goed om met elkaar in contact te komen", zegt hij.

Uurtje
En nog altijd is er niets in de binnenstad als laagdrempelige ontmoetingsplek. Dat verbaast hem. Daar wil hij graag verandering in aanbrengen. Samen met zijn vriendin Janet Achterberg is Dunker al tijden bezig een locatie te vinden in de binnenstad waar bewoners een uurtje per week samen kunnen zijn.

Barbecues
Dat er behoefte aan een ontmoetingsplek is weet hij zeker. Alleen hebben veel mensen een zetje nodig. Dat weet hij uit eigen ervaring bij hem in het appartementencomplex. "Als er iets georganiseerd wordt dan springen mensen daar echt op in. Als er iets gedaan wordt dan doen ze mee. Zo hebben wij hier nieuwjaarsrecepties en barbecues verzorgd en daar was veel animo voor", luidt zijn voorbeeld.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant