Afbeelding

Recherche speurt valse bommelders gymnasium op

Politie

HILVERSUM - De politie heeft dinsdagavond twee verdachten opgepakt voor het doen van een valse bommelding bij het Gemeentelijk Gymnasium aan de Vaartweg. Het gaat om een 13- en een 14-jarige jongen die de recherche heeft weten op te sporen.

Dinsdag kwam er even voor 13.30 uur een anoniem telefoontje binnen bij de meldkamer van de middelbare school. In dat gesprek werd gemeld dat er een explosief zou liggen ergens in het schoolgebouw. De school werd direct ontruimd. Al snel constateerden de explosievenspecialisten van de politie dat alles oké was. Rond 14.15 uur keerden leerlingen en personeel weer terug.

Het dreigtelefoontje was gepleegd met een mobiele telefoon. Het lukte de recherche om de identiteit van de bommelders vast te stellen. De jongens, geen leerlingen van de school, hebben een stevig gesprek gehad met de recherche. Beiden waren hevig geschrokken van wat ze teweeg hebben gebracht. Ze hebben geen proces-verbaal gekregen. Het Openbaar Ministerie bekijkt wat de mogelijke opvolging wordt. 

Uit de krant