Afbeelding

Dag van de Zorgvrijwilligers in het raadhuis

Algemeen

HILVERSUM - Vrijwilligers zijn de kurk waar menig vereniging of organisatie op drijft. Voor hun belangeloze inzet mag wel meer blijk van waardering komen. Daarom komt Lions Club Hilversum met een nieuw initiatief. Zaterdag 18 juni heeft zij een programma samengesteld tijdens de Dag van de Zorgvrijwilligers.

De uitnodigingen richting de Hilversumse zorgvrijwilligers zijn al de deur uit. Zij worden tijdens dit evenement, dat plaatsvindt in het raadhuis, in het zonnetje gezet. Zo kunnen de 100 tot 125 gasten bijvoorbeeld rekenen op een diner. Onderdeel van deze dag is ook de mogelijkheid om de raadhuistoren te beklimmen.

Marktplein
Tevens tovert de Lions Club de Burgerzaal om in een marktplein. Hier kunnen zorginstellingen en potentiële vrijwilligers elkaar tussen 14.00 en 16.00 uur op informele manier ontmoeten. Zorgvrijwilligers vertellen aan de marktbezoekers over hun rol binnen de organisatie en hun werkzaamheden en proberen daarmee anderen te enthousiasmeren.

Handjes
Werving van nieuwe vrijwilligers is een van de doelen van deze dag. Veel zorginstellingen kunnen nog helpende handjes gebruiken. "We hopen zo veel mogelijk Hilversummers naar het raadhuis te kunnen trekken", zegt Frits Vogel, president van Lions Club Hilversum.

Varianten
Het is de bedoeling dat deze club deze activiteit jaarlijks in de mediastad gaat verzorgen. "Het thema kan wisselen", meldt Vogel. "Nu hebben we gekozen voor vrijwilligers in de zorg, maar daar zijn allerlei varianten op te bedenken, zoals sportvrijwilligers. Het gaat ons om verbinden en versterken. En hiermee willen we de aandacht vestigen op dit belangrijke thema", besluit de president.

Uit de krant