Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Lintje voor aftredend voorzitter 't Spandersbosch

Algemeen

HILVERSUM - Officieel is hij nog voorzitter van Hockeyvereniging 't Spandersbosch. Vanavond levert Ton Speet na twaalf jaar de voorzittershamer in. Zijn afscheid is vrijdag al gevierd. Tijdens een diner verraste burgemeester Pieter Broertjes de Hilversummer met een koninklijke onderscheiding.

Zo'n achttien jaar heeft Speet vrijwilligerswerk gedaan voor de hockeyclub op sportpark Crailoo. Hij begon in 1998. Sindsdien heeft hij diverse activiteiten ontplooid. Speet was drie jaar lang coach van Dames 1, was 3,5 jaar bestuurslid hoofd-hockey, bekleedde sinds september 2004 de functie van voorzitter en is daarnaast zeven jaar lid geweest van het bestuur Stichting Beheer Hockey Crailoo.

Prominent
"In de afgelopen twaalf jaar heeft de hockeyvereniging onder voorzitterschap van Ton een enorme groei doorgemaakt en is 't Spandersbosch een begrip in Hilversum", speechte de burgemeester vrijdagavond.

Waardering
Hij vervolgde: "Maandag gaat Ton officieel de voorzittershamer overdragen aan zijn opvolger. Hij laat een schitterende, prominente vereniging achter. Dit is niet zomaar iets. Dit verdient waardering; openlijke waardering en dat gaat vandaag gebeuren."

Even later deelde Broertjes mee dat hij naar Crailoo was gekomen met een koninklijke onderscheiding. Speet is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Uit de krant