Foto: RTV NH/Joost Lammers
Foto: RTV NH/Joost Lammers

Bewoners Oosterengweg en provincie treffen verhuisregeling

Algemeen

HILVERSUM - Het vooruitzicht voor de bewoners aan de Oosterengweg was een metershoog scherm op zo'n tachtig centimeter voor de voordeur. En dat dan vier jaar lang in verband met de aanleg van de HOV-tunnel onder het spoor. Inmiddels kan in de verleden tijd worden gesproken nu de provincie Noord-Holland een regeling heeft getroffen met de bewoners.

De provincie koopt de woningen. "Je kunt je afvragen of het nog leefbaar is voor de bewoners. Daarom hebben een aparte regeling in het leven geroepen", zo liet HOV-projectleider Arend van Dijk weten aan RTV NH.

Vrede
Bij bewoners Charissa van der Burg en haar buurman Antonio Ruffin heerst blijdschap. Jarenlang hebben ze gestreden bij de gemeente en de provincie en nu is er dan eindelijk goed nieuws. "Het is een grote beslissing, maar als je twee kinderen hebt, geeft het rust", aldus de Hilversumse. Ruffin, die al tientallen jaren aan de Oosterengweg woont, heeft vrede met de aanstaande verhuizing. "Fijn dat er een oplossing is gekomen. Dat is beter voor ons en de provincie", stelde hij.

Te lang
Dat betekent voor de Hilversummers dat zij niet vier jaar lang in een bouwput hoeven te wonen, al heeft een oplossing lang op zich laten wachten. "Tien jaar. Dat is natuurlijk te lang", sprak Ruffin. Van der Burg zei opgelucht te zijn nadat zij lang in onzekerheid hebben gezeten.

Gevolgen
Volgens de projectleider kost zo'n groot project als de HOV-lijn nu eenmaal tijd en zijn alle gevolgen niet direct vanaf de start te overzien.

Uit de krant