Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Broertjes en Bewust Moslim met elkaar om de tafel

Algemeen

HILVERSUM - Er komt een gesprek tussen burgemeester Pieter Broertjes en vertegenwoordigers van Platform Bewust Moslim. De twee ontmoeten elkaar woensdag 13 juli.

Aanleiding om met elkaar om de tafel te gaan zitten, zijn recente uitspraken van de twee partijen. De burgervader verbond onlangs de toegenomen overlast in Hilversum-Oost aan de ramadan. Dat schoot bij het moslimplatform in het verkeerde keelgat.

Goed gedrag
Zij klom in de pen en schreef een stevige brief aan Broertjes, waarin zij duidelijk te kennen gaven dat er geen causaal verband zit tussen de twee. "Het is namelijk simpelweg onjuist dat er een causaal verband bestaat tussen crimineel gedrag en de maand ramadan, die voor moslims in het teken staat van bezinning, aanbidding, goed gedrag, tolerantie en saamhorigheid", schreef het platform. 

Feiten
"Ik praat met iedereen die dat wil", zei Broertjes tijdens het wekelijks gesprek met mediapartner RTi Hilversum. Wel blijft hij bij zijn bewering. "Ik mag dat allemaal niet zeggen, maar het is wel een feit. Het aantal meldingen, het aantal incidenten neemt gigantisch toe als we in de ramadan zitten. Ik houd me vast aan de feiten. Als zij met andere feiten willen komen, moeten ze dat maar doen."

Onaangenaam
Die kans krijgt Platform Bewust Moslim woensdag. In dit onderhoud gaat de burgemeester aangeven dat de toon in de vorige week aan hem verstuurde brief hem niet aanstond. Onfatsoenlijk en onaangenaam waren de kwalificaties die hieraan gaf. 

Uit de krant