Afbeelding

Vragen over aanpak Broertjes

Algemeen

HILVERSUM - Hoewel burgemeester Pieter Broertjes heilig gelooft in de aanpakmethode van lastige jongeren in Oost, zetten anderen daar grote vraagtekens bij. Eén van hen is de Statenfractie van de PVV in Noord-Holland. PVV'er Nick Kaptheijns vindt dat de burgervader niet adequaat reageert op 'islamitisch geweld'.

Het Statenlid is in de pen geklommen en heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten, waarin hij aankaart dat Broertjes en zijn Haarlemse collega Jos Wienen niet in staat zijn 'islamitisch geweld' op correcte wijze te kunnen beteugelen. In Hilversum wijst hij erop dat Broertjes zelf zegt dat er een link is tussen de enorme overlast in Oost en de ramadan.

Politie
Uit de vorige week bekendgemaakte politiecijfers blijkt dat in dit deel van Hilversum het aantal incidenten rond de jaarwisseling en de vastenmaand oploopt. Dat geldt in ieder geval voor 2015 en 2016.

In plaats van harde maatregelen probeert Broertjes de jongeren in het gareel te houden met hulp van Platform BewustMoslim. Dit is een organisatie met Fouad el Bouch als voorzitter. Volgens Kaptheijns een man met een discutabele achtergrond.

Slecht idee
Jongeren met de hulp van deze organisatie begeleiden vindt de politicus een slecht idee. "Een nogal vreemde gang van zaken, aangezien uitgangspunten van de islam juist de problemen veroorzaken", schrijft de PVV'er. Hij maakt zich grote zorgen over hoe Broertjes omgaat met veiligheid in zijn gemeente en 'islamitisch geweld' niet adequaat wenst aan te pakken. "Terwijl het scheppen van een veilige leefomgeving een belangrijke taak is voor burgemeesters", aldus Kaptheijns.

Uit de krant