Foto van het Glazen Huis in Haarlem.
Foto van het Glazen Huis in Haarlem.

Hilversum nu officieel kandidaat Serious Request

Algemeen

HILVERSUM - De ambitie was al meerdere keren uitgesproken. Officieel had Hilversum zich nog niet gemeld bij 3FM, maar de aanbiedingsbrief voor Serious Request is vandaag de deur uitgegaan.

Oorspronkelijk stond de pitch in februari op het programma. Dit moest worden uitgesteld, omdat NPO 3FM op zoek moest naar een nieuwe zendermanager, die ook betrokken moet worden bij de keuze voor de gaststad. Sinds mei vervult Basyl de Groot die functie.

Mediapark
In 2017 is het nieuwe marktterrein af. Daar hoopt Hilversum eind december het Glazen Huis neer te mogen zetten. Het plan is om het podium neer te zetten op het parkeerdek van het Mediapark.

Mediaspektakel
'Back to the roots' is de titel van de aanbestedingsbrief. Begin januari 2018 viert Hilversum '100 jaar mediastad. De goede doelenactie van 3FM ziet de gemeente als uitgelezen kans om dit mediaspektakel in te luiden.

Afwachten
Nu is het afwachten voor welke gemeente de radiozender kiest. De competitie is groot. Arnhem, Apeldoorn, Purmerend hebben ook aangegeven te willen gaan pitchen. Daar kunnen Middelburg en Lelystad nog bij komen. Breda is de stad waar het Glazen Huis eind december staat.

Uit de krant