Afbeelding

CDA: 'Tweerichtingsverkeer staat nog niet vast'

Algemeen

HILVERSUM - Zeker is het bij lange na nog niet dat de Emmastraat straks van beide kanten is in te rijden. Volgens het CDA is tweerichtingsverkeer nog geen voldongen feit. Want in het door de coalitiepartijen aangenomen amendement is volgens de christendemocraten een duidelijk voorbehoud opgenomen.

In het voorstel van het schetsontwerp en de kredietaanvraag Emmastraat, Gooilandplein en Groest-Zuid blijven nog diverse vragen onbeantwoord als het gaat over het tweerichtingsverkeer op de Emmastraat. "Het college zal in de commissievergadering van oktober onweerlegbaar moeten aantonen dat veiligheid, parkeren en geluidsoverlast voldoende gewaarborgd zijn, anders zal het tweerichtingsverkeer niet doorgaan", schrijft de coalitiepartij op de eigen website.

Onderzoeken
Anja Wijnands diende vorige week woensdag aan het begin van de bespreking van dit agendapunt een amendement in, dat mede ondertekend was door D66, VVD en SP. Daarmee was een meerderheid al gegarandeerd. Hierin roepen de vier partijen wethouder Floris Voorink op om de effecten en gevolgen van tweerichtingsverkeer goed te onderzoeken en de resultaten daarvan na het zomerreces te presenteren.

Farce
Het ingediende amendement en de volledige steun van de coalitiepartijen viel slecht bij de oppositie. "Het is een farce wat mevrouw Wijnands zegt. U stemt eigenlijk gewoon in met het voorstel", aldus Jan Kastje, fractieleider van GroenLinks. "Zeg in gewoon Hilversums: 'Het voorstel ligt er wel. Het deugt van geen kant en we kijken later wel.' Waarom nemen we nu niet gewoon de tijd en nemen we na de zomer een besluit", reageerde Hans Roos van Hilversum1.

Uit de krant