Afbeelding
Foto : Bastiaan Miché

Toerist laat Hilversum (en regio) links liggen

Algemeen

HILVERSUM - Internationale toeristen vanuit Amsterdam weten maar slecht de weg te vinden naar Hilversum en de regio. Terwijl de hoofdstad overloopt van toeristen, profiteren we er hier amper van. Amsterdam Marketing weet wel waarom.

Volgens het Amsterdamse toeristenbureau is de bereikbaarheid van de regio slecht, zo staat in recent onderzoek. Terwijl Hilversum op een toeristische steenworp afstand ligt. En dat klinkt misschien gek voor ons, met zoveel treinstations en busstops in de buurt, maar dat is anders. De toerist wil niet met de trein. Wie toeristen naar de regio wil halen moet de rode loper uitleggen. Rechtstreekse bussen tussen Amsterdam en Hilversum, zoiets. Duidelijk en makkelijk voor bezoekers.

Te weinig
Daar ontbreekt het aan. Dus het zijn vooral Edam, Volendam, de Zaanse Schans en Haarlem die profiteren van het overvolle Amsterdam. 

In vergelijking met 2011 is het aantal bezoekers in Amsterdam met 15 procent gestegen en het aantal bezoekdagen bijna verdubbeld (+94 procent). In 2015 registreerde Amsterdam naar schatting 17 miljoen bezoekers die samen 139 miljoen bezoekdagen genereerden. Kortom: er komen meer mensen en ze blijven langer.

Uit de krant