Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Nieuw maar vertrouwd evenement in centrum

Algemeen

HILVERSUM -Zondag 25 september staat Hilversum Actief voor de allereerste keer op de Hilversumse agenda. Dat het voor veel Hilversummers bekend zal zijn, komt doordat deze nieuwe activiteit een combinatie is van de vrijetijdsmarkt en de SportFair.

Al sinds jaar en dag wordt in september de vrijetijdsmarkt gehouden op de Groest en het marktterrein. De sportieve en culturele kant van Hilversum presenteert zich tijdens deze jaarlijkse dag aan het grote publiek. Er dreigde een vacuüm te ontstaan, doordat de vaste organisator ermee gestopt is. De gemeente heeft toen contact opgenomen met Herman ter Veen van de Stichting SportFair.

Koopzondag
Op koopzondag 25 september krijgen verenigingen en stichtingen de gelegenheid zich te presenteren tijdens Hilversum Actief. Hier komt aan bod wat Hilversum allemaal te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur, bewegen, vrije tijd en ook sociale activering en zorg.

Hilversum Actief bestaat uit drie hoofdonderdelen. Deelnemers kunnen een kraampje huren voor de informatiemarkt, die op de Groest komt. Een standje kost 20 euro voor clubs en organisaties. Commerciële partijen kunnen ook meedoen. Zij betalen 100 euro voor een kraam, waar zij zich kunnen promoten. Op het deel van het marktplein dat al af is, komen de doe-activiteiten. Hier kunnen bijvoorbeeld demonstraties worden gegeven.

40 verenigingen
Inmiddels hebben al veertig verenigingen zich aangemeld voor Hilversum Actief. Ter Veen hoopt op een groot en breed aanbod vanuit het Hilversumse verenigingsleven. Het inschrijfformulier is te vinden op www.sportfair.nl.

HilversumsNieuws is mediapartner van Hilversum Actief. Voorafgaand aan de eerste editie van dit evenement brengen wij een speciale bijlage uit.

Uit de krant