Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

D66: 'Tweerichtingsverkeer Emmastraat is goed besluit'

Algemeen

HILVERSUM - In de nastoot blikt de fractie van D66 terug op de behandeling van het Schetsontwerp en kredietaanvraag Emmastraat, Gooilandplein en Groest-Zuid. De democraten zeggen tevreden te zijn over de besluitvorming. De terugkeer van het tweerichtingsverkeer op de Emmastraat is een van de maatregelen om mensen van buitenaf weer naar het centrum te trekken.

"Wij vinden het een goed besluit", zo schrijft de fractie op haar website. Zoals in de commissie Verkeer en Beheer én de raad betoogd, zorgt het tweerichtingsverkeer in de Emmastraat voor bezoekers voor een logische en directe route naar het centrum. Dat leidt tot een betere bereikbaarheid en verbetert tegelijkertijd het imago dat de Hilversumse binnenstad slecht te bereiken is.

Onaantrekkelijk
Het moeten omrijden via het Achterom en het ontbreken van een herkenbare weg naar de binnenstad is de partij al jaren een doorn in het oog. In de gemeenten rond Hilversum ligt de focus niet meer op Hilversum. Hoge parkeertarieven en een amper bereikbaar centrum zijn niet aantrekkelijk.

Essentieel
"Dit kan en moet beter", zei Annette Wolthers namens D66 in de gemeenteraad. "We zijn keihard aan het werk om hier via een pakket aan maatregelen verandering in aan te brengen en mensen weer naar Hilversum te trekken: bijvoorbeeld via de aanpak van het Langgewenst, het Stationsplein, aandacht voor groen, fietsparkeren, evenementen, Schapenkamp enzovoort. De Emmastraat tweerichtingsverkeer maken is daarvan een essentieel onderdeel."

Veiligheid
Aan het eind van het betoog meldt D66 dat er nog wel een voorbehoud gemaakt moet worden aan de herinvoering van tweerichtingsverkeer op de Emmastraat. In het najaar moet VVD-wethouder Floris Voorink kunnen aantonen dat het met de verkeersveiligheid en milieuschade wel snor zit als deze verkeersader straks van beide kanten te berijden is.

Bewoners
Dat zijn ook belangrijke punten van bewoners en ondernemers, meldt de fractie. Enig verschil is dat zij de resultaten van dit onderzoek voor de besluitvorming hadden willen hebben en daar ook meerdere keren om gevraagd hebben.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant