Planten hebben alles overwoekerd.
Planten hebben alles overwoekerd. Foto's: Bastiaan Miché.
Foto's

Stadspark nu al een rimboe?

Algemeen

HILVERSUM – Hilversummers kunnen al even ontspannen in het nieuwe stadspark De Vitushof. Vlak voor de zomervakantie is het nieuwe stukje groen tussen de Schapenkamp en de Antonius Brouwerstraat opengegaan. Terwijl de officiële opening nog moet plaatsvinden, groeit het groen op sommige plekken behoorlijk weelderig.

Is het gloednieuwe stadspark nu al een rimboe? Heeft Moeder Natuur goed haar werk gedaan met die vele regenbuien? Is er tegen al dat groeiende groen niet aan te werken? Het blijkt geen kwestie van te weinig onderhoud te zijn, maar een ecologische keuze voor een bepaalde plant. In een deel van het stadspark staan planten die bijen en andere insecten zoals hommels aantrekken. "Die kunnen wel een beetje steun van ons gebruiken", aldus een woordvoerster van de gemeente Hilversum. Met de bijenstand is het slecht gesteld in Nederland. Van een wildgroei is geen sprake, omdat dit stukje groen bewust maar twee keer per jaar getrimd wordt.

September
Dit kleine, ongerepte gebied is het afgelopen jaar veranderd in een stuk groen midden in het centrum. De kosten hiervan bedragen zo'n 200.000 euro. De officiële opening stond gepland voor de zomervakantie. Dat bleek niet haalbaar. Waarschijnlijk vindt dit officiële moment nu plaats op woensdag 14 september als de tweede 'De 12 uur van Centrum Hilversum' op de agenda is gezet.






Uit de krant