Afbeelding

Eerste YouTube-tentoonstelling ter wereld

Algemeen

HILVERSUM - In Hilversum komt de eerste tentoonstelling ter wereld over YouTube. Beeld en Geluid toont vanaf 7 oktober de impact van het online videoplatform. 

Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer men maar wil, iedereen kan zelf makkelijker dan ooit content produceren en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor Let's YouTube: in samenwerking met YouTube en de YouTubers van dit moment presenteert Beeld en Geluid een interactieve tentoonstelling waarin bezoekers de impact van YouTube op hun leven ontdekken.

In wisselende maandelijkse thema's ontdekt de Nederlandse bezoeker de impact van YouTube op zijn leven. Tijdens de eerste themamaand Your Life staan vloggen en het delen van je leven op YouTube centraal in de programmering. YouTubers Giovanni (Gio), Melanie (La Melanie) en hun ouders Louise en Marcel Latooy (De Latooys) selecteren als gastcurators de beste YouTube-video's in de tentoonstelling en komen op bezoek voor meet and greets.

Uit de krant