Inge de Vries. Foto: Studio Kastermans
Inge de Vries. Foto: Studio Kastermans

Gemeentesecretaris verlaat Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - De gemeente Hilversum moet op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur. Na acht jaar gaat Inge de Vries het raadhuis verlaten. Per 1 oktober gaat zij aan de slag als directeur-bestuurder bij de coöperatie Boer en Zorg. 

De Vries gaf acht jaar lang sturing aan de ambtelijke organisatie. Zij was eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Zij heeft drie opeenvolgende colleges begeleid. Volgens de gemeente heeft zij gezorgd voor rust en stabiliteit.  

Kritisch
"We zullen haar weloverwogen manier van optreden, scherpe vragen en kritische analyses missen. Inge zorgde met haar optreden voor reflectie die je als bestuurder af en toe nodig hebt", geeft burgemeester Pieter Broertjes aan. 

Perspectief
"Het is een functie die mij past als een jas", zegt De Vries over haar nieuwe baan bij Boer en Zorg. "De rode draad in mijn carrière, die begon als ingenieur in Afrika en het Caraïbisch gebied, is mijn betrokkenheid bij mensen die (tijdelijk) extra steun kunnen gebruiken. Dit is een prachtige kans om mij vanuit weer een ander perspectief in te zetten voor de opgaven in het sociaal domein."

Uit de krant