Herman Dummer
Herman Dummer Foto : Bastiaan Miché

Vanaf woensdag: eerste Dutch Media Week

Algemeen

HILVERSUM - De media zitten in het bloed van Hilversum. En als je het hebt, pronk er dan mee, zou Eva Jinek zeggen. Dat is dan ook wat er vanaf woensdag 31 augustus tot woensdag 7 september gaat gebeuren in Hilversum tijdens de eerste editie van de Dutch Media Week (DMW).

"Het is gezond om te laten zien wat er allemaal is", stelt Herman Dummer van Stichting Open Studio Dagen, organisator van de DMW. "Media zitten nu eenmaal in het DNA van Hilversum. Dat moet je uitdragen zonder dat het te geforceerd wordt", vervolgt hij.

Een week lang staan media in al haar facetten centraal in de Nederlandse mediahoofdstad. Van print tot internet komt voorbij. Professionals, bedrijven en toeschouwers krijgen de kans zich gedurende deze week te laten informeren, inspireren en verwonderen tijdens bijvoorbeeld kennissessies, experimenten, congressen en evenementen voor het grote publiek, zoals het eerste Dutch Drone Festival en de Open Studio Dagen. 

Media
Heel Hilversum ademt media. Dat reikt verder dan alle omroepen en bedrijven op het Mediapark. Dat mag best uitgedragen worden. "Hoe cool is het dat je op zaterdag 3 en zondag 4 september langs kan bij MediaMonks, dat op de Schapenkamp tegenover het station zit? Dat is dé wereldspeler op het gebied van interactieve marketing. Niet eerder hebben zij hun pand geopend voor het publiek", is het voorbeeld dat Dummer geeft.

Het volledige programma is te vinden op www.dutchmediaweek.nl.

Lees verder in de digitale editie van HilversumsNieuws

Uit de krant