Foto: Barbara Schriek
Foto: Barbara Schriek

Restauratieklus oudste radiostudio bijna klaar

Algemeen

HILVERSUM - De laatste puntjes worden nog op de i gezet en dan is de restauratie van oudste radiostudio een feit. Vrijdag 9 september heropent burgemeester Pieter Broertjes Studio 2 in het Muziekgebouw van de Omroep (MCO).

"Ik ben verheugd dat we de rijke geschiedenis die aan ons huis vastzit kunnen laten zien", meldt Roland Kieft. Sinds 1 april is hij directeur van de Stichting Omroep Muziek waar het MCO onder valt.

Topensembles
Hij vervolgt: "De studio's zijn tegenwoordig vaste repetitielocatie van Groot Omroepkoor, Radio Filharmonisch Orkest en Metropole Orkest: drie internationaal vermaarde topensembles. Zij vormen de vlaggendragers van een muzikale omroephistorie van 85 jaar."

Glorie
Studio 2 werd in 1931 gebouwd voor de VARA. In de afgelopen tijd is de studio weer in volle glorie hersteld. Dat is gebeurd op initiatief van het MCO met steun van de provincie Noord-Holland, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de gemeente Hilversum, Stichting Dioraphte en de VARA.

2 Meter Sessies
Van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 september wordt de studio weer gebruikt als live studiolocatie. NPO Radio 1 en NPO Radio 4 verzorgen hun uitzendingen vanuit Studio 2. Tevens staan unplugged 2 Meter Sessies met Jan Douwe Kroeske op het programma.

In dezelfde week is een pop-up tentoonstelling 'Hallo, hier Hilversum' te bezichtigen in de hal van het MCO-gebouw. Het omroepgebouw is gevestigd aan de Heuvellaan 33.

Uit de krant