Foto: Jong Beatrix
Foto: Jong Beatrix

Hard werken loont voor Jong Beatrix

Algemeen

HILVERSUM - Hard werken wordt beloond. Daar kan het jeugd drumcorps Jong Beatrix over mee praten. De Hilversummers zorgden er zelf dat het financieel mogelijk was om naar Duitsland te kunnen afreizen om daar dan vervolgens de eerste prijs in de wacht te slepen.

Het was een succesvol weekend voor het drumcorps in het Duitse Hameln. De Hilversummers schreven de Open Duitse Kampioenschappen opnieuw op hun naam. Dat deden zij vorig jaar ook al. Maar pakten ook nog allerlei sectieprijzen. Zij keerden terug met de prijs van best guard en best brass. Met deze overwinning voert Jong Beatrix nu de ranglijst van Europese Junior Class aan.

De Hilversumse muziekvereniging was al maanden bezig met de voorbereidingen op dit toernooi. Zo hebben de kinderen geholpen als parcourswachter tijden de Hilversum City Run en verzamelden zij ze honderden statiegeldflessen tijdens de Buitenspeeldag. 

Volgende week is Jong Beatrix nog te bewonderen op het Nederlands Kampioenschap in Dordrecht en eind van de maand is er tenslotte nog het Europese kampioenschap.

Uit de krant