Foto's : Bastiaan Miché
Foto's : Bastiaan Miché Foto's : Bastiaan Miché

Dodelijk ongeval op Hilversumsestraatweg

Politie

HILVERSUM – Aan de Hilversumsestraatweg tussen Hilversum en Baarn is vanmorgen rond zes uur een automobilist om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Het slachtoffer een 53 jarige Hilversummer reed op de Hilversumsestraatweg door nog onbekende oorzaak met zijn Tesla tegen een boom.

Een deel van de accu van de elektrische auto vloog uit de auto en vatte vlam. De brandweer had moeite om deze te blussen. Een uur later vloog ook de auto in brand, de brandweer had het vuur snel onder controle. Het stoffelijk overschot zat ten tijde van de brand bekneld in het voertuig. Omdat het om een elektrische auto gaat, is de brandweer erg voorzichtig om het lichaam van het slachtoffer te bergen. De brandweer wil geen risico lopen dat medewerkers worden geëlektrocuteerd. 

Tesla heeft Technische Specialisten gestuurd om de brandweer te adviseren. De brandweer en de technici overleggen hoe het lichaam veilig geborgen kan worden. De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de toedracht en ook Tesla zal onderzoek starten naar de oorzaak. De N415 is in beide richtingen dicht tussen Lage Vuursche en Baarn.


Uit de krant