Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Dudok in Concert was duur feestje

Algemeen

HILVERSUM - Dudok in Concert blijkt een duur feestje te zijn geweest. Het afsluitende evenement van het Hilversumse Dudokjaar heeft in totaal 390.000 euro gekost, waarvan de gemeente bijna een derde heeft opgehoest.

Dat meldt wethouder Wimar Jaeger vandaag in een raadsinformatiebrief. De inkomsten bedragen 315.000 euro. Gezien het korte tijdsbestek waarbinnen is geopereerd, zijn volgens Jaeger toch veel sponsors aangehaakt en deden Stadsfonds Hilversum en de gemeente een duit in het zakje. Andere bron van inkomsten waren de publieke bijdragen en de horeca-opbrengst van 14 juli.

Besluit
Het verschil van 75.000 euro neemt de gemeente op zich, zo heeft het college besloten. In totaal heeft Hilversum 125.000 euro betaald. Dat is 32 procent van het geheel.

Eenmalig
"Rekening houdend met het feit dat er ook sprake geweest van initiële eenmalige investeringen en het feit dat en nieuwe editie en veel langere voorbereiding kent, is de verwachting dat de kosten voor een editie 2017 beter hanteerbaar zijn", aldus de wethouder.

Kansen en risico's
Volgens de wethouder zijn reacties op het concert uit het dorp 'zeer positief'. Geluiden gaan dan ook op om dit kunstje in 2017 te herhalen. Verschillende evaluaties met betrokken partners uit Hilversum zijn geweest en gesprekken met NOS en NPO over een nieuw Dudok in Concert zijn gaande, meldt de D66'er. "Op basis van de gesprekken worden kansen en risico's voor een editie 2017 in kaart gebracht", voegt hij eraan toe.

Uit de krant