Afbeelding

Trampolinekerk is oplossing voor jonge tieners

Algemeen

HILVERSUM - Een indoor trampolinepark in de Clemenskerk. Dit moet het antwoord zijn voor het nijpende tekort in Hilversum aan uitgaansgelegenheden voor kinderen van negen tot en met zestien jaar.

Afgelopen weekeinde, tijdens de Open Monumentendagen, zagen initiatiefneemsters Saskia de Wit, Annelies Schenk en Jacqueline Kouer hun kans schoon hun plannen alvast te presenteren. De deuren van het gerestaureerde en nog altijd lege gebedshuis gingen toch al open. De nieuwsgierige toeschouwers druppelden binnen. Voordat zij verderop in het godshuis de borden met uitleg gingen bekijken, namen de meeste een biologisch ijsje. De dames van Flight Deck 53 trakteerden.

Schor
Achter in de kerk gaf De Wit tekst en uitleg. Haar stem was er schor van geworden. "Hilversum telt meer coffeeshops dan sport- en speelparken", stelde de Bussumse. Dat vindt zij niet kunnen. Uit de reacties van bezoekers bleek zij daar niet alleen in te staan. "Kinderen zijn enthousiast en ook veel jonge gezinnen met mij. Zij vinden dat er echt iets moet gebeuren voor deze doelgroep."

Naast trampolines willen de initiatiefnemers in de 750 vierkante meter ook baskets neerzetten, een halfpipe, vergaderkamers, een escaperoom en achterin komt een chillruimte voor de ouders. "Wij zorgen voor een goede krant, smoothies, koffie en goede wifi", merkte De Wit op. Op het braakliggende gedeelte achter de kerk, waar straks de entree komt, moeten veertig parkeerplaatsen komen voor auto's, die binnenkomen via een ingang aan de Leliestraat. En er komen nog eens honderd plekken voor fietsen. De Wit wil daar ook een terras maken en een moestuin aanleggen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant