Afbeelding

Groot onderzoek naar oorlog

Algemeen

HILVERSUM - Wat gebeurde er in de vijf bezettingsjaren in Hilversum? Dat is de vraag die centraal staat in een nieuw onderzoek naar Hilversum tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het belang van de lokale geschiedenis is de moeite van het onderzoeken waard.

Dit nieuwe onderzoek naar Hilversum tijdens de Tweede Wereldoorlog richt zich op de vraag: wat gebeurde er in de vijf bezettingsjaren in Hilversum? Het onderzoek neemt vier jaar in beslag en wordt uitgevoerd door stagiaires van de Universiteit Utrecht. De belangrijkste resultaten van het onderzoek worden in 2020 in een boek gepresenteerd, dat wordt uitgebracht door de Universiteit Utrecht. Dit boek wordt geschreven door dr. Geraldien von Frijtag, professor geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Van 2016 tot 2020 zullen regelmatig publieksactiviteiten plaatsvinden om de Hilversumse bevolking op de hoogte houden van de resultaten van het onderzoek. Met gerichte zoekacties en publieksvragen nodigen Museum Hilversum, de Universiteit Utrecht en de gemeente Hilversum de Hilversumse bevolking nadrukkelijk uit om hun inbreng te geven. Daarmee is het een onderzoek van en voor heel Hilversum.

Uit de krant