Afbeelding
Foto's : Bastiaan Miché

Nieuw: de afvalbloem in het Vitushof

Algemeen

HILVERSUM - Het is een bloem omdat het zo goed in een park past. Onder toeziend oog van wethouder Nicolien van Vroonhoven heeft Dewi vanmiddag haar winnende ontwerp voor een afvalbak in stadspark Vitushof gepresenteerd.

Dewi ontwierp de bloem samen met Nadjezjda, maar die kon er door ziekte niet zijn. Zij zijn leerlingen van het St. Aloysius College en ze ontwierpen de bak voor een project over zwerfafval. 

Bloem
De afvalbak is zo gemaakt dat het afval ondergronds wordt opgeslagen. Er kan plastic en restafval gescheiden in gegooid worden. Ook zit er in de kern van de bloem een asbak geïntegreerd. Ontwerpers Dewi en Nadjezjda over hun ontwerp 'de bloem': "Wij hebben dit ontworpen, omdat je vaak bloemen ziet staan in een park. En omdat het belangrijk is om afval te scheiden wilden we dat op een vrolijke manier laten doen door de mensen, want wij vinden dat afval niet op straat hoort. Met deze bloem laten wij verschillende scheidingsmethodes zien."

Ruud Stoelinga, directeur St. Aloysius College: 'We hebben meerdere, schoolbrede projecten per jaar waarbij we leerlingen bewust willen maken van de omgeving. Vorig jaar was dat het maken van een prototype afvalbak voor zwerfafval."


 

Uit de krant