Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Bouw Keerpunt-Zuid begint volgende week

Algemeen

HILVERSUM - Volgende week start de gemeente met het bouwrijp maken van een stuk grond op een gemeentelijk binnenterrein aan de rotonde Loosdrechtseweg, bedoeld voor de komst van Keerpunt-Zuid. Dit is een project voor kleinschalig begeleid wonen voor daklozen.

Met Keerpunt-Zuid krijgen zes tot acht daklozen -vooral uit  Hilversum- gedurende vijf jaar de kans om daar begeleid te gaan wonen. Volgens de huidige planning zal Keerpunt-Zuid medio november van start gaan. 

Verantwoordelijk wethouder Zorg en Onderwijs Eric van der Want: "Ik ben heel blij dat Keerpunt Zuid er nu definitief komt en spreek mijn waardering uit voor de betrokkenheid vanuit de buurt."

Na het bouwrijp maken van de grond, wordt de grond op de juiste hoogte en stevigheid gebracht en wordt het groen ter plekke aangepast. In week 43 en 44 plaatst de leverancier namens Het Gooi en Omstreken de woonunits en de beheerdersunit, daarna sluit men alle kabels en leidingen aan. Week 44 en 45 worden gebruikt voor het plaatsen van de hekken en de beplanting, de aanleg van voetpaden en de verharding van het terras. Ook plaatst men dan de camera's en de straatverlichting voor het fiets- en voetpad aan de Loosdrechtseweg. 

Kosten
De kosten van deze opvang worden gedekt uit een door het Rijk ter beschikking gesteld budget voor maatschappelijke opvang. 
 

Uit de krant