Afbeelding

Burgemeester wil meer toezicht op chloortreinen

Algemeen

HILVERSUM - Het aantal treinen met gevaarlijke stoffen langs Hilversum neemt toe, maar overschrijdt nog niet de norm. Dat schrijft burgemeester Pieter Broertjes aan de gemeenteraad. Hij wil wel meer toezicht.

In die brief schrijft Pieter Broertjes dat hij alle zorgen rondom de gevaarlijke treinen snapt. "Daarom maken wij ons al jaren sterk voor een zo veilig mogelijk spoor. Als extra inspanning willen we samen met andere gemeenten en regionale verbanden pleiten voor meer adequate rapportage vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de gerealiseerde omvang van het transport. Hierbij valt te denken aan rapportage per kwartaal of ten minste per half jaar. Hierdoor kan sneller actie worden ondernomen als overschrijdingen van limieten dreigen te ontstaan."

Volgens de burgemeester hebben de brandweer en andere hulpdiensten de risico's van de treinen goed in beeld en zijn zij voorbereid als er wat misgaat. Er zijn speciale draaiboeken die kunnen worden toegepast en ook in het regionaal crisisplan is er rekening mee gehouden.

Uit de krant