Afbeelding
Foto's : Bastiaan Miché

Derde vredespaal voor Tukkie Tuk

Algemeen


HILVERSUM - Voor wijkcentrum St. Joseph aan de Minckelersstraat is gisteravond de derde Hilversumse vredespaal onthuld. Het is een plek waar speciaal stil wordt gestaan bij vrede en gerechtigheid.

Het is een initiatief van De Kapel, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hilversum. Burgemeester Broertjes 'kreeg' in 2014 de eerste vredespaal. Hij nomineerde vorig jaar pastoor Dresmé voor nummer twee. De pastoor liet de keuze dit jaar vallen op sociaal buurtwerker Tukkie Tuk. Daarom staat deze paal bij haar wijkcentrum. Tukkie Tuk werd door het HilversumsNieuws uitgeroepen tot Hilversummer van het Jaar. Bij de onthulling van de eerste vredespaal in 2014 verwoordde burgemeester Broertjes dat er wat hem betreft een heel woud van vredespalen in Hilversum zou mogen komen te staan. "Nu, wij zijn op weg naar dit woud", meldt dominee Tom Rijken van De Kapel.

Op de paal staat de wens 'Moge vrede heersen op aarde' verwoord in vier talen: het Nederlands, Engels, Arabisch en Hebreeuws. Het idee komt uit Japan. Over heel de wereld staan er inmiddels meer dan 200.000 vredespalen, verspreid over 190 landen.

Uit de krant