Afbeelding

Woonlasten blijven gelijk

Algemeen

HILVERSUM - Een Hilversummer is volgend jaar ongeveer evenveel kwijt aan gemeentelijke belastingen als dit jaar. De begroting voor volgend jaar is op orde en wethouder Wimar Jaeger ziet geen reden om de belastingen te verhogen. De begroting wordt vandaag gepresenteerd.

"De ambities blijven hoog", zo zei een trotse Jaeger bij de presentatie van het gemeentelijke huishoudboekje voor 2017. "Maar wij hebben de lasten voor onze inwoners daarvoor niet extra hoeven te verhogen." De onroerendezaakbelasting, rioolrecht en afvalstoffenheffing stijgen alleen licht met een inflatiecorrectie van 1,1 procent. De gemeente Hilversum kan zich dit veroorloven omdat er een gezonde begroting aan ten grondslag ligt. De risico's zijn miniem en de afgelopen jaren zelfs flink afgenomen. "Hierdoor is ons weerstandsvermogen nog verder toegenomen."

In normale mensentaal: als er iets onverwachts gebeurt dan heeft Hilversum genoeg geld op de bank staan om dat op te vangen.


Wethouder Wimar Jaeger trots op de begroting voor 2017. 

'Samen dromen, durven, doen' is het motto van de begroting. Alle Hilversummers kunnen vanmiddag (donderdag) naar Werf35 komen waar Wimar Jaeger een uitgebreide toelichting geeft op de cijfers. En dat is nog maar het begin. Er verschijnt een begrotingsmagazine en een filmpje waarin het college van B en W uitleg geeft. Op de gemeentelijke website, Hilversum.nl, is een apart gedeelte ingericht waar Hilversummers door de cijfers kunnen bladeren. De begrotingspresentatie begint vanmiddag om 17.00 uur op Werf35.

 

Uit de krant