Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Gooise clubs slaan handen ineen voor veiliger sportklimaat

Algemeen

HILVERSUM - HSV Wasmeer heeft de wind in de rug. De bouw van het nieuwe clubhuis gaat gestaag, vijf wandelvrienden van de club haalden tijdens de Vierdaagse vijfduizend euro op voor een nieuwe geluidsinstallatie en zaterdag werd een convenantbord onthuld. Kevin Blom, scheidsrechter betaald voetbal, was daarbij en gaf een clinic.

Het convenant 't Gooi bevat concrete en vooral gezamenlijke afspraken over hoe spelers, leiders en publiek zich moeten gedragen op de sportparken, legt Eric Ansems van Wasmeer uit. "Bij excessen worden korte lijnen onderhouden. Inhoudelijk worden de afspraken nog uitgewerkt, maar de bereidwilligheid bij de clubvertegenwoordigers is groot en de basis is er om gezamenlijk standpunten in te nemen en uit te dragen."

Vierentwintig clubs willen zich conformeren aan het convenant. Kevin Blom, scheidsrechter en ambassadeur van Naar een veiliger sportklimaat, droeg zaterdag zijn steentje bij door jonge scheidsrechters tips te geven. "Zij zijn een voorbeeld voor anderen", vindt Blom.

Uit de krant