Het Glazen Huis in Haarlem in 2014.
Het Glazen Huis in Haarlem in 2014.

Toch derde gemeente in race Glazen Huis 2017

Algemeen

HILVERSUM - Krijgt Hilversum het Glazen Huis of niet? Donderdag 6 oktober maakt 3FM bekend welke gemeente in 2017 gastheer is van de Serious Requestactie. Uit een brief van wethouder Wimar Jaeger (Economische Zaken en Media) blijkt dat er een extra kaper op de kust is.

Bekend was dat Hilversum en Apeldoorn een aanbestedingsbrief hebben verstuurd naar de radiozender. Volgens de D66-wethouder is er een derde gegadigde in de race. Het gaat om een gemeente die anoniem wil blijven.

Bijdrage
In de brief constateert de bestuurder opnieuw dat er veel enthousiasme is in Hilversum. Diverse organisaties en instanties zijn bereid een financiële bijdrage te leveren als 3FM inderdaad voor de mediastad kiest. Zo wil Stadsfonds Hilversum bijvoorbeeld 100.000 euro geven als het Glazen Huis op het nieuwe marktterrein komt te staan. 

Feestje
De Hilversumse raad ziet het plan wel zitten om het 3FM-feestje te organiseren, maar heeft wel gesteld dat de kosten niet boven de 350.000 euro mogen komen. De gemeente draait op voor de helft van de kosten, terwijl de andere 175.000 euro door externe financiers moet worden opgehoest. Uit de brief blijkt dat al minimaal 162.500 euro is toegezegd als Hilversum donderdag als 'winnaar' uit de bus komt.

Uit de krant