Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

College presenteert begroting op eigentijdse en Hilversumse manier

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum presenteert al twee jaar de begroting buiten het raadhuis. Bij de lokale Prinsjesdag hoort een passende, creatieve en eigentijdse aanpak die hoort bij de mediastad.

Werf35, rond de Mussen- en Arendstraat, was volgens de gemeente dé plek om de nieuwe begroting te presenteren aan de inwoners. De werf is de plek van creativiteit en innovatie. Vooruit is ook wat het college van burgemeester en wethouders willen.

Usb
Met een drone, bestuurd door Herman Dummer, werd de begroting op een usb-stick binnengevlogen. Burgemeester Pieter Broertjes knipte het lintje af waar de usb-stick aanhing, waarna het gezelschap, voornamelijk ambtenaren en politici, naar binnengingen om de (financiële) plannen van de vijf wethouders en de burgervader aan te horen.

Veiligheid
Dat gebeurde in een geregisseerde show met filmpjes waarin de zes bestuurders op een locatie in Hilversum tekst en uitleg gaven over de toekomstige plannen, zoals de bouw van nieuwe huizen, de focus op veiligheid, de aandacht voor de nieuwe zorgtaken, het opknappen van het Stationsgebied en de aanpak om sterke buurten te krijgen. 

Meer hierover in HilversumsNieuws van donderdag 6 oktober

Uit de krant