Foto: gemeente Hilversum
Foto: gemeente Hilversum

College: 'Gooistad is klip en klaar beste variant'

Politiek

HILVERSUM - Hilversum gaat liever meteen door naar één grote Gooise gemeente. Dat is te lezen in de conceptbrief van het college van burgemeester en wethouders.

"Het rapport van Deloitte geeft klip en klaar aan dat deze variant het meeste kans biedt om de geschetste beperkingen van het huidig bestuurlijke systeem te verminderen of op te heffen", schrijft het Hilversumse college. "Wij zijn van mening dat een dergelijke tussenstap niet verstandig is omdat zij leidt tot een zeer lange periode van interne focus en reorganisatie regiems."

Eindpunt
In de bevindingen stelt Deloitte dat er in 2023 drie gemeenten in de Gooi en Vechtstreek zou moeten zijn. Hilversum zou samen kunnen gaan met Wijdemeren en Weesp. De Hilversumse bestuurders vinden dat het beter is om zonder tussenstap van zeven naar één gemeente te gaan, ook al omdat de onderzoekers dit zelf als sterkste optie op te schrijven. Deloitte heeft dit niet als eindpunt neergezet.

Commissie
Woensdag 12 oktober staat dit onderwerp op de politieke agenda. De commissie Economie en Bestuur bespreekt dan in de Dudokkamer van het raadhuis 'Bestuurskrachtonderzoek Gooi en Vechtstreek'.

Uit de krant