Foto van vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché
Foto van vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Tweede Groot Goois Dictee groter van opzet

Algemeen

HILVERSUM - Taalfanaten en mensen die eens willen weten hoe goed zij de Nederlandse taal nu eigenlijk beheersen, moeten dinsdagavond 25 oktober vrijhouden. Het raadhuis is het decor van het tweede Groot Goois Dictee, dat in de organisatorische handen is van Lions Club Hilversum en 't Gooi.

De tweede editie wordt beter en groter, zo laat Frits Vogel van Lions Club Hilversum weten. Meer deelnemers kunnen meedoen aan het dictee. Daarnaast heeft de organisatie meer sponsoren aan dit evenement weten te verbinden.

Laaggeletterd
Het Groot Goois Dictee is ten behoeve van de laaggeletterdheid in Hilversum. De mediastad telt relatief veel laaggeletterden (tussen de 13 en 16 procent).

Echte liefhebbers
Burgemeester Pieter Broertjes is weer de juryvoorzitter. De presentatie is ditmaal in handen van Diewke Teertstra. Zij is nieuwslezeres van NOS radio. Raymond Serré en het team van het NOS-journaal schrijven het dictee met een Gooise inslag. Vier middelbare scholen komen ieder met een afvaardiging en in de raadzaal is plek voor echte liefhebbers en prominenten uit Hilversum en omgeving.

Live
RTi Hilversum en GooiTV zenden het evenement live uit. Daardoor kunnen ook alle kijkers meedoen. In de burgerzaal zit een schaduwkabinet waar ruimte is voor nog honderd deelnemers.

Versterken
De sponsopbrengst en de bijdrage van de deelnemers komt ten goede aan een digitale leestafel voor het Taalhuis van Bibliotheek Hilversum. "Daarmee helpen ze de digitale taalvaardigheid van de laaggeletterden in de wijken van Hilversum te versterken om hun zelfredzaamheid te verbeteren", aldus Vogel.

Meedoen? Schrijf je in via www.hetgrootgooisdictee.nl.

Uit de krant