Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Broertjes: 'Buurtwacht deel van de oplossing voor Jac. P. Thijsseplein'

Algemeen

HILVERSUM - Bewoners van en rondom het Jac. P. Thijsseplein zijn zelf een buurtwacht gestart. Daarmee proberen de bewoners van Oost het plein veilig te maken en te houden. De buurt kampt al maanden met overlast van een groep jongeren.

"Ik juich dat toe", meldt burgemeester Pieter Broertjes in het televisieprogramma van RTi Hilversum 'Het gesprek met'. Iedere avond houdt een club van tien tot vijftien personen een oogje in het zeil op en rond het plein, zodat de jongeren geen overlast kunnen veroorzaken. "Individueel zijn ze bang voor die jongens en dat begrijp ik ook, maar samen kunnen ze dat wel aanpakken. Het is een deel van de oplossing om het plein veilig te maken."

Aanjagers
De inzet van jeugdboa's is een andere maatregel. Vorige week zijn deze extra handjes, ogen en oren, zoals Broertjes ze noemt, begonnen. Volgens hen is de meerderheid van de bewoners het meer dan zat. Ook werkt Hilversum nu met een nieuwe methodiek die de negatieve aanjagers in kaart moet brengen. "Een gedegen aanpak vergt een lange adem", schreef Broertjes aan de gemeenteraad.

Uit de krant