Heugelijke mededeling voor de band.
Heugelijke mededeling voor de band.

Vorstin-primeur voor Roads to Roam

Algemeen

HILVERSUM - De Hilversumse band Roads to Roam is de eerste die onder de Talent Support van Podium de Vorstin valt. De vijf bandleden kunnen hiermee rekenen op flinke steun van het Hilversumse poppodium.

Vrijdag speelde de band een thuiswedstrijd. Roads to Roam trad op in het podium aan de Koninginneweg. Na afloop beklom Leon Zwaans, directeur van Podium de Vorstin, de bühne en maakte de overeenkomst met het vijftal wereldkundig. Met deze mededeling is de samenwerking tussen de twee partijen bekrachtigd.

Eens per maand
De primeur is voor Roads to Roam. Met het ondertekenen van het talentontwikkelingsprogramma kan de band gebruikmaken van diverse faciliteiten van het poppodium. Zo is onder meer overeengekomen dat de Hilversummers terechtkunnen in de oefenruimtes, zij bandcoaching kunnen krijgen, dat de Vorstin een professionele fotoshoot kan verzorgen en dat zij één keer per maand mogen optreden in het poppodium.

Tevens krijgt het vijftal advies op promotioneel vlak en de gelegenheid om als supportact bij de grotere bands/artiesten op te treden. De programmeurs van de Vorstin gaan zich inzetten om Roads to Roam, een alternatieve pop/rockband, zich bij andere podia en festivals in de kijker te spelen.

Met de Talent Support wil de Vorstin een relatie opbouwen tussen het podium en een talent, zodat lokaal en regionaal talent ondersteuning krijgt in de muzikale ontwikkeling. Als het talent doorbreekt, wordt een maal per jaar een show geboekt door het poppodium.

Uit de krant