Artist impression van de nieuwbouw
Artist impression van de nieuwbouw

Financiering eerste fase nieuwbouw Tergooi is rond

Algemeen

HILVERSUM - Financieel lijkt er geen strobreed meer in de weg te liggen voor de eerste fase van de nieuwbouw van Tergooi. De financiering is rond. Het ziekenhuis kreeg deze week de bevestiging van het bankenconsortium, dat bestaat uit ING en ABN Amro.

Het enige dat nog ontbreekt, zijn de handtekeningen onder het contract. Die komen als de laatste details zijn uitgewerkt. Dat gaat de komende weken gebeuren. Ondertussen kan Tergooi verder met de voorbereidingen.

Toekomstbestendig
"Tergooi bestaat tien jaar en kon zich geen beter verjaardagscadeau wensen dan de bevestiging van de banken om de nieuwbouw te gaan financieren", zegt Ruurd Jan Roorda, voorzitter van de raad van bestuur. "Daarmee gaat het eindelijk beginnen: de bouw van een nieuw, toekomstbestendig ziekenhuis voor de Gooi en Vechtstreek, in samenwerking met onze zorgpartners en op één locatie."

Knip
Het ziekenhuis heeft besloten de nieuwbouw in twee fases op te knippen. In de eerste fase combineert zij de nieuwbouw met het hiertoe aangepaste ziekenhuisgebouw in Hilversum. De verwachting is dat de eerste paal in 2018 de grond in kan.

De tweede fase is voorzien vanaf 2022, waarbij de nieuwbouw wordt voltooid en het huidige gebouw op den duur wordt afgebroken. 

Uit de krant