Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe marktplein ongeschikt als ijsbaanlocatie

Algemeen

HILVERSUM - Voor dit jaar is het nog maar de vraag of Hilversum een kunstijsbaan krijgt, maar in de toekomst komt deze zeker niet te liggen op het nieuwe marktterrein. Dat meldt wethouder Wimar Jaeger van Evenementen aan HilversumsNieuws.

Bij de opening van de JT Bioscoop, tegenwoordig Vue, eind oktober was een veelgehoorde reactie dat een ijsbaan op het marktterrein een waardevolle aanwinst zou zijn. Daarmee leek een vaste plek in Hilversum ook gegarandeerd. Tot nu toe heeft het kunstijs met wisselend succes gelegen in het Dudokpark, op het parkeerterrein naast Gooiland en op het Stationsplein. Het nieuwe marktplein wordt immers een evenementenplein.

Jaeger bevestigt die lezing, maar voegt daar wel aan toe dat een kunstijsbaan er zo'n zes tot zeven weken ligt. "Dan krijgt het toch een permanente status", aldus de D66'er. "Het staat er heel lang en dan hebben wel te maken met een markt die we er niet vanaf kunnen jagen. In dit geval ligt het dan toch even anders", is zijn verdere toelichting.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant