Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Hilversums spoorprotest in Den Haag

Algemeen

HILVERSUM - Onder het mom als Den Haag niet wil luisteren dan gaan wij toch naar hen toe om het probleem van de spoorherrie kenbaar te maken. Donderdag 27 oktober gaan wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok en diverse bewoners rond het spoor naar de politieke hoofdstad om daar de problematiek aan de orde te stellen.

De Hilversummers gaan daar in gesprek met de commissieleden van het Algemeen Overleg Spoor en daar de herrie die het spoor maakt aan te kaarten. Sinds de uitbreiding van het station in Hilversum in 2008 is er sprake van ernstig geluidsoverlast. De wielen van de treinen veroorzaken een snerpend, schel geluid in de krappe boogstralen en in de wissels. Bewoners worden hier al acht jaar horendol van.

Wie is verantwoordelijk en wie draait op voor de kosten van de te nemen maatregelen? De gemeente Hilversum en spoorwegbeheerder wijzen naar elkaar, waardoor een oplossing nog altijd niet gevonden is. Ook het ministerie van Infrastructuur en Milieu voelt zich niet verantwoordelijk.

"Het gevolg is dat er geen budget is voor het saneren van booggeluid langs spoortrajecten. Wij vinden deze omissie in de regelgeving buitengewoon onredelijk voor onze inwoners", stelt de gemeente.

Donderdag 27 oktober vertrekt rond 12.00 uur een bus vanaf het Stadskantoor aan de Oude Enghweg richting Den Haag. De vergadering duurt van 14.00 tot 18.00 uur. Na afloop vertrekt het gezelschap weer per bus naar de mediastad. Wie mee wil, kan zich tot en met maandag 24 oktober aanmelden via 035-6292242.

Uit de krant