Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

De Keet zet de schouders eronder

Algemeen

HILVERSUM - Het einddoel van de gemeente is dat jongeren hun eigen jongerencentrum helemaal zelf gaan bestieren. Dat is voorlopig nog toekomstmuziek. Bij De Keet aan de Kloosterlaan zijn het jongerenwerk en de jeugd uit Kerkelanden al een heel eind. Jongerenwerkster Malin Kolbrink geeft een kijkje in de keuken van wat er gebeurt in dit jeugdhonk.

Wie De Keet binnenloopt, krijgt het gevoel een traditionele kickboksschool binnen te lopen. Het oogt allemaal oud en achterhaald. Alleen de geur van Thaise olie ontbreekt. Voor tientallen jongeren uit Kerkelanden van verschillende komaf is dit hun thuishaven. Hier chillen ze, doen ze mee aan activiteiten of werken ze als vrijwilliger. Van de jeugd wordt ook meer betrokkenheid gevraagd bij het jongerenwerk. Dat is een onderdeel van de eind september gepresenteerde visie Innovatief Jeugdwerk Hilversum.

Sterke buurt
"Dat is precies wat je hier ziet gebeuren", geeft de jongerenwerkster aan. Mede op eigen verzoek van de jeugd komt er steeds meer bedrijvigheid in De Keet. "We zijn veel meer open. De dinsdag, donderdagavond en de zondag zijn erbij gekomen", luiden haar voorbeelden. Een van de nieuwste activiteiten is de huiswerkbegeleiding die met hulp van de Goudenregenschool is gestart. Met de inzet van bijvoorbeeld instellingen uit de buurt creëer je een sterke buurt. Dat is wat de gemeente voor ogen heeft.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant