Afbeelding

Team Dascha Onderzoek wacht nog op reactie OM

Algemeen

HILVERSUM - Taal noch teken heeft Team Dascha Onderzoek (TDO) ontvangen van het Openbaar Ministerie (OM) en de Officier van Justitie. Vorige week zondag kwam naar buiten dat de nabestaanden van Dascha Graafsma het dossier opeisen van de officiële instanties.

Inmiddels een dikke week verder, maar het team heeft tot nu toe geen enkele reactie op hun officiële verzoek gekregen. Zo meldt het TDO vandaag.

Advocaat Sébas Diekstra diende dit verzoek vorige week in bij het OM. Het dossier bevat onder meer verklaringen van mensen die een rol hebben gespeeld in de laatste uren van Graafsma en mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven over de toedracht. 

Het zestienjarige meisje kwam eind november vorig jaar in Hilversum om het leven bij een aanrijding met een trein, nadat ze enkele uren vermist was na een avondje stappen en onenigheid met vriendinnen.

De familie gelooft niet dat Graafsma zelfmoord heeft gepleegd. Daarom hebben zij een particulier onderzoeksteam samengesteld met als bedoeling alle feiten boven tafel te krijgen.

Uit de krant