Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwbouw school Anna's Hoeve van start gegaan

Buurt & wijk

HILVERSUM - Hilversum is volgend jaar zomer een school rijker. Dan moet Villa Vrolik zijn verrezen in de nieuwe wijk in Anna's Hoeve.

Vanmorgen is het begin gemaakt aan de bouwwerkzaamheden. Onder toeziend oog van groep 3 en 4, docenten en de directeur gingen eerst twee capsules met persoonlijke spullen van de scholieren de grond in. Die moeten er zeker vijftig jaar blijven liggen. Hierna onthulde de wethouder van Onderwijs, Eric van der Want, de naam van het Integraal Kind Centrum (IKC): Villa Vrolik.

Aanbod
Het IKC is een samenwerkingsverband van Stip Hilversum en Bink kinderopvang. In de zomer van 2017 verhuizen Villa Lorentz, een nevenvestiging van de Lorentzschool, peuteropvang Steintje en buitenschoolse opvanglocatie Einstein naar dit nieuwe gebouw. Er komt een gezamenlijk aanbod van peuterspeelzaalwerk, onderwijs en buitenschoolse opvang.

Logisch
"Vanuit één logische organisatie, met één team en één leiding, en vooral één aanpak, één pedagogische visie en dat allemaal onder één dak. Op deze manier kunnen beide organisaties een sluitend aanbod van onderwijs en opvang bieden", zo is de gedachte achter deze opzet.

Uit de krant