De Vorstin opent en sluit zondag het bal. Foto: Bastiaan Miché
De Vorstin opent en sluit zondag het bal. Foto: Bastiaan Miché

Popronde doet zondag Hilversum weer aan

Cultureel

HILVERSUM - Het uitstapje in 2015 is goed bevallen, want De Popronde keert terug naar de mediastad. Zondag 13 november is het al zover. Bijna veertig acts zijn op zeventien verschillende locaties gratis te zien en te beluisteren in het centrum van Hilversum.

Vorig jaar deed De Popronde Hilversum voor het eerst aan. Dat smaakte duidelijk naar meer, want het festival is terug voor de tweede Hilversumse editie. De aftrap van dit muzikale festijn, dat tot 23.00 uur duurt, is in Podium de Vorstin. Om 15.30 uur betreedt Radio Eliza het podium. Zij zijn bekend van hun single 'Kids', waarmee zij zijn uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Instore-optreden
Bij Platenhuis 't Oor vindt om dezelfde tijd een instore-optreden plaats van The Grand East. Andere deelnemers zijn The Skiff, Soulkitchen, Filmtheater Hilversum, Your Coffee, Nul Vijf en Dertig, Karroesel, Vue Grandige, De Kei, De Dokter, Brabant, Wijnbar Vintage, Puur Smaeck, Hi-Fi Klubben, De Koning en wijnwinkel Il diVino.

Infocaravan
Bij de infocaravan op de Groest kunnen bezoekers komende zondag terecht voor bijvoorbeeld programmaboekjes, oordopjes en cd's. Het festival wordt afgesloten op de plek waar het begon: de Vorstin. Om 22.00 uur verschijnen 45ACIDBABIES op de bühne van het poppodium.

Veertig steden
De Popronde is het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. Tussen half september en eind november doet zij veertig steden aan. Het festival biedt een grote diversiteit aan genres en is voor opkomende artiesten dé kans om zich te presenteren aan een groot publiek. Zo doen zij tegelijkertijd veel podiumervaring op.

Uit de krant