Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Ontmoetingsplek voor Oost op Philipsterrein

Algemeen

HILVERSUM - Met de aanbouw van de nieuwbouwwijk Anna's Hoeve is dit een goed moment om een huis voor de buurt te creëren. CDA-raadslid Gerben van Voorden oppert het idee om op het Phillipsterrein, waar stedenbouw en natuur elkaar kruisen, een ontmoetingsplek neer te zetten in Oost.

Dat schrijft de christendemocraat in de nieuwsbrief van de partij. Een goed voorbeeld van wat hij voor ogen heeft, is bijvoorbeeld het theehuis in Bussum. Eenzelfde voorziening wil hij in de nieuwe wijk, die nu vol in ontwikkeling is, realiseren. Van Voorden heeft het over een laagdrempelige ontmoetingsplek op het Philipsterrein en hoopt dat meer mensen de schouders onder dit idee willen zetten.

"Wat ik voor ogen heb, is een plek waar kinderen spelen, je een krantje kunt lezen, waar je wat kunt werken achter je laptop, of waar je gewoon op een terras kunt genieten van de zon. Ik zie een plek voor me waar de buurt op zaterdagmiddag naartoe trekt om daar met kinderen gezellig te vertoeven en daarmee ook elkaar te ontmoeten", zegt Van Voorden.

Uit de krant