Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Online petitie voor terugkeer zwanengezin Laapersveld

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Plaats het zwanengezin terug in het Laapersveld. Dat is de duidelijke boodschap van de petitie aan het adres van de gemeente Hilversum.

Het weghalen van de zwanen heeft tot de nodige commotie geleid in Hilversum en nu ook tot een online petitie. Jan Pieter van Woerkom is de petitie 'Steun de zwanen van het Laapersveld' gestart.

Opgevangen
Voor verschillende Hilversummers is er helemaal geen reden om het zwanengezin uit elkaar te halen. Dat het territorium onder druk komt, heeft vooral te maken met de vele ganzen die daar worden opgevangen, is de lezing.

Overlast
Een bewoner van het Laapersveld zou geklaagd hebben over overlast. Dat vindt Van Woerkom onzin. "Er zijn al sinds 1922 zwanen op het veld. Totdat de gemeente er ganzen plaatste, waren er nooit problemen en verzoeken", schrijft hij.

Derde jong
De moeder woont nu met twee van de drie kleintjes in een naburige vijver. Waar het derde jong is, is onbekend. Maar ze moeten terugkomen naar het Laapersveld, zo luidt het verzoek van de petitie dat op petities.nl is terug te vinden. Donderdagmorgen stond de teller op 76 steunbetuigingen.

Uit de krant