Foto: Light-Up collective
Foto: Light-Up collective

Art in the Dark lichtfestijn op de Kerkbrink

Kunst & cultuur

HILVERSUM - In de donkere decemberdagen kun je mooi uitpakken met licht. Dat is dan ook precies wat vrijdag 9 en zaterdag 10 december gaat geburen op de Kerkbrink. Op deze twee dagen staat het gratis festival Art in the Dark - een lichtfestijn voor jong en oud - op het Hilversumse programma.

Spectaculaire lichtkunst is op 9 en 10 december te zien op het plein in het centrum, zo luidt de aankondiging. Op beide dagen, van 20.00 tot 00.00 uur, starten de aanwezigen met het schilderen van licht op Museum Hilversum. Aansluitend is een aantal kunstwerken via 3D-mapping groot te zien op het museum. Die beelden worden geprojecteerd op het pand.

Gratis
Het festival en het museum zijn gratis te bezoeken. In het oude raadhuis is voor het laatst de tentoonstelling 'PS Camera' te zien met werk van zestig fotografen. Bezoekers kunnen op vrijdag en zaterdag ieder uur rekenen op een gratis rondleiding. Ook het oude postkantoor is te bezoeken tijdens Art in the Dark. De daar gevestigde kunstenaars presenteren in hun atelier hun werk in een caleidoscopische mix van beeld en prestatie.

Dit nieuwe festival is een initiatief van de BeeldBende. Dit is een samenwerking van Museum Hilversum, Stichting Magdalena, kunstenaarsvereniging GSA, Grafisch Atelier Hilversum en Kunstuitleen Gooi en Eemland. Het evenement kan tevens rekenen op de steun van het Light-Up collective, Eva Kasbergen, Narouz Moltzer, Raphael Hermans, Rachel Dubbe, Lilian van der Braak, Justin Heyl, Mark van Praagh, Vincent van der Geest, Dewi de Vree, Tom Elswijk, Danja Putman, Dewi Vingerling en restaurant Flinders Hilversum.

Uit de krant