Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe toekomst voor muziekbibliotheek

Algemeen

HILVERSUM - Het stof kan van de muziekstukken af. De muziekbibliotheek in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) krijgt nieuw leven. De papieren muzikale schatkamer wordt ontsloten.

Wethouder Wimar Jaeger van Cultuur en Media en Roland Kieft van Stichting Omroep Muziek geven momenteel tekst en uitleg over het voortbestaan van de muziekbibliotheek. Drie jaar geleden sloot deze bieb, omdat de overheid hier geen geld meer in stak. Nu is het diezelfde die weer met geld over de brug komt.

Ontdubbelen
Dat het archief, waar meer dan 5 kilometer aan bladmuziek ligt dat gerelateerd is aan de omroepen, nu ontsloten wordt komt door een subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook de gemeente Hilversum draagt financieel bij, waardoor een van de grootste muziekbibliotheken van Europa verder kan werken aan catalogiseren, ontdubbelen, selecteren en digitaliseren. 

Voor iedereen
"Met het bieden van een nieuwe toekomst aan de muziekbibliotheek versterkt de Stichting Omroep Muziek de ambitie van de publieke omroep in het ontsluiten van kunst en cultuur voor iedereen", aldus Kieft.

Meer hierover in het HilversumsNieuws van donderdag 8 december

Uit de krant