Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Fietscadeau gaat wel in de herhaling

Algemeen

HILVERSUM - Dat het parkeercadeau van de baan is, is voor GroenLinks en de ChristenUnie extra reden om nogmaals de nadruk te leggen op de fiets. Daarom delen leden van deze twee partijen zaterdag op vier locaties in het centrum fietslampjes uit.

"Met de fiets naar het centrum komen is goed voor iedereen. Dat mag beloond worden", menen beide fracties. Met het uitdelen van het fietscadeau willen de twee aandacht blijven geven aan de fiets als vervoermiddel in Hilversum. Het aloude adagium 'fietsen is gezond', is een van de argumenten. Daarnaast draagt fietsen bij aan de gezondheid.

Tevens geven zij hiermee weer hun weerwoord tegen de gemeente. Hoewel er geen gratis parkeerkaarten meer worden uitgedeeld, overweegt de gemeente nu parkeerarrangementen rond het centrum te steunen. Een heilloze weg wat betreft de gulle fietscadeaugevers.

"Blijkbaar zijn de gezondheid van Hilversummers en een mooie groene openbare ruimte nog steeds onvoldoende argumenten voor het huidige, door de VVD-gedomineerde college", is de sneer.

Uit de krant